Wartung Service

Berkel Snijmachines BV ist ein Familienunternehmen, das seit mehr als 40 Jahren als zuverlässiger Geschäftspartner in den Niederlanden, Belgien und Deutschland bekannt ist. Mit einem starken Team aus erfahrenen und sachkundigen Fachleuten, die über ein großes Netzwerk verfügen, bieten wir Ihnen bei der richtigen Wahl Ihrer Schneidemaschine Hilfe an. Darüber hinaus legen wir großen Wert auf Wartungsservice. Unsere umfassende Wartung umfasst präventive Maßnahmen, schnelle Reparaturen und den Einsatz von Originalteilen, um die Lebensdauer Ihrer Maschinen zu verlängern und deren Leistung zu optimieren. Vertrauen Sie auf unsere Expertise und unseren Wartung service, um sicherzustellen, dass Ihre Schneidemaschinen stets einsatzbereit sind.

Wartung mit einem Berkelschneider

Wartung & Service

Für Beratung, Fragen, Reparaturen oder Berkel Wartung können Sie sich jederzeit an Berkel Cutting Machines wenden. Geben Sie unten Ihre Wünsche ein und wir werden uns schnell mit Ihnen in Verbindung setzen, um eine passende Lösung zu finden.

Wir haben unsere eigene Philosophie, wie man Berkel-Schneidemaschinen effizient wartet:

Der Berkelservice

Neben unseren fortschrittlichen Fleischschneidemaschinen bieten wir auch erstklassigen Berkel Wartungs Service für Ihr Unternehmen. Kontaktieren Sie uns und entdecken Sie, wie wir Ihr Geschäft stärken können.

Bei einem Spitzenprodukt können Sie erstklassigen Service erwarten.

Zuverlässiger Wartung service für Ihre Fleischschneidemaschinen

Unsere erfahrenen Techniker stehen bereit für die Installation, Wartung und Reparatur von Fleischschneidemaschinen. Wir bieten präventive Wartung, um Ausfallzeiten zu minimieren. Originalteile und Zubehör sind sofort verfügbar. Unser Kundenserviceteam bietet schnelle und persönliche Unterstützung. Kontaktieren Sie uns noch heute. Bei Berkel garantieren wir effizienten Service für Ihre Fleischschneidemaschinen. Für Fragen, Angebote oder Serviceanfragen zur Berkel Wartung können Sie uns direkt kontaktieren. Wir sind bereit, Ihnen zu helfen, Ihr Unternehmen reibungslos zu betreiben.

Frequently Asked Questions (FAQ)

Veelgestelde vragen

Zodra we beginnen met het verzamelen van je bestelling, ontvang je een melding van ons. Zodra je bestelling gereed is voor verzending, sturen we je een Track en Trace-link, zodat je de status van je pakket nauwkeurig kunt volgen.

We accepteren momenteel alleen betalingen via iDeal. Zakelijke klanten hebben de mogelijkheid om op factuur te betalen. Neem contact met ons op voor meer informatie of om van deze optie gebruik te maken.

Onze betalingen worden veilig verwerkt via SSL, zoals aangegeven door het slotje naast de URL. We maken gebruik van Mollie, een gerenommeerd bedrijf in online betalingsafhandeling, om ervoor te zorgen dat al je transacties veilig en betrouwbaar worden uitgevoerd.”

Voor bestellingen binnen Nederland zijn de verzendkosten gratis bij een bestelbedrag van €39.00 of meer. Anders bedragen de verzendkosten €6.95. Voor bestellingen naar België en Duitsland zijn de verzendkosten gratis bij een bestelbedrag van €39.00 of meer. Anders bedragen de verzendkosten €8.95 naar België en €9.95 naar Duitsland.

Bestellen in onze webshop is moeiteloos: plaats simpelweg alle gewenste producten in je winkelwagen. Voordat je afrekent, heb je de mogelijkheid om je bestelling nogmaals zorgvuldig te controleren en indien nodig aan te passen.

Er is geen account vereist om een bestelling te plaatsen, maar het hebben van een account maakt het gemakkelijk om al je bestellingen overzichtelijk en snel te beheren.

Zodra wij je bestelling hebben verzonden, ontvang je van ons een persoonlijke Track & Trace-code. Met deze code kun je moeiteloos je bestelling volgen en op de hoogte blijven van de bezorgstatus.

Om een product te retourneren, moet het ongeopend zijn en in de originele verpakking zitten. Je kunt een retourverzoek indienen via je account of door een e-mail te sturen naar support@bewthai.nl. Zodra we het geretourneerde product hebben ontvangen en gecontroleerd, zullen we het aankoopbedrag terugstorten op je rekening. Houd er rekening mee dat we, vanwege onze kleine omvang als webshop, geen gratis retourzendingen kunnen aanbieden. De kosten voor retournering zijn dus voor jouw rekening.

Stuur een foto en schrijf je verzoek naar info@berkelinternational.com . We brengen je dan in contact met onze vertrouwde restaurateur.

Als u de Berkel producten zelf wilt ervaren, kunt u hier naar onze winkelzoeker gaan om de dichtstbijzijnde winkel bij u in de buurt te vinden. Voer de naam van uw woonplaats in de zoekbalk in en druk op de knop. Na een paar seconden verschijnt er een kaart en een lijst met de dichtstbijzijnde winkels. De wederverkopers zijn onafhankelijk; daarom raden we je aan contact met hen op te nemen om de voorraad te kennen.

We raden sterk aan om het mes met de hand te wassen in warm water om de integriteit en duurzaamheid van het product te garanderen. In elk geval raden we aan om het mes na elke wasbeurt te drogen. Gebruik geen schurende stoffen of sponzen. Niet in de vaatwasser wassen; plotselinge temperatuurschommelingen kunnen de handgrepen en het logo beschadigen; het tegen elkaar wrijven van het tafelgerei kan de messen beschadigen.

Verwijder voor het schoonmaken de stekker uit het stopcontact, sluit het mes en verwijder de verwijderbare onderdelen van de snijmachine. Reinigingsmiddelen: gebruik alleen lauw water en biologisch afbreekbaar schuimend afwasmiddel voor vaatwassers en gebruik een zachte, sponsachtige doek. Was de verwijderde onderdelen apart en zet ze weer in elkaar. We raden af om deze onderdelen (mesafdekking, snijgeleider, slede) in de vaatwasser te wassen.

HOME LINE

We raden aan om voortdurend gebruik te maken van de deflector voor plakjes, een metalen en magnetische deflector die al in de verpakking zit. Dit hulpmiddel zorgt ervoor dat de plak optimaal loskomt van het mes en voorkomt de ophoping van resten aan de achterkant van het mes. Om het aan te brengen, breng je de twee gaten in de deflector in overeenstemming met de twee pinnen/schroeven in het opvanggedeelte voor de plak.

We raden de aankoop van de messenslijper aan om de achterkant van het mes volledig schoon te maken en een hoge snijkwaliteit te behouden. De slijper wordt aanbevolen als je merkt dat de sneden niet optimaal zijn. De messentrekker, slijper, afdekhoes en snijplank zijn niet inbegrepen in de Home line pakketten, maar zijn apart verkrijgbaar.

RED LINE
bevat de slijper; de afzuigkap is niet nodig vanwege de grote schoonmaakruimtes aan de achterkant van het mes van dit model. Snijplank en afdekhoes zijn niet inbegrepen, maar afzonderlijk verkrijgbaar.

Als er kleine roestplekjes op de rand van het lemmet zijn ontstaan, kun je deze verwijderen door te slijpen. Om dit te voorkomen, moet je het blad na het schoonmaken altijd drogen, zodat vocht de groei van roest niet bevordert.

Registreer je bij theberkelworld.com om je persoonlijke winkelgegevens te bekijken, de status van je bestellingen te controleren en naar de trackinglink voor je pakket te gaan. Sommige promoties zijn voorbehouden aan geregistreerde klanten.

Als je het product bij een winkelier hebt gekocht, neem dan contact op met de winkelier om het product te retourneren.

Heb je het product bij theberkelworld.com gekocht, bewaar dan de verpakking, schrijf en stuur een foto met behulp van het retourformulier dat je daar vindt.

of schrijf een e-mail naar technical@berkelinternational.com met vermelding van het product dat je wilt retourneren of ruilen voor een ander product (indien aanwezig, vermeld ook de productcode en het serienummer). U ontvangt dan retourinstructies. Alle aangekochte producten moeten intact, PERFECT VOORBEHOUDEN en in hun originele verpakking worden geretourneerd, zonder defecten. De vervanging of retourzending is alleen voor rekening van Van Berkel International als het product niet aan de eisen voldoet of defect is. Als het ontvangen product als niet-conform wordt beschouwd en niet beschadigd is door de klant, dan wordt het volledig terugbetaald aan de klant of vervangen door een nieuw product zoals aangegeven door de klant.

We accepteren betalingen via bankoverschrijving, PayPal of creditcard.

Bij theberkelworld.com is de verzending gratis naar alle EU-landen voor bestellingen boven de €100,00. Voor alle bestellingen onder dit bedrag worden verzendkosten in rekening gebracht bij de klant.

Voor informatie over de verzendkosten raden we je aan een bestelling te simuleren door het bestemmingsadres in te voeren: vóór betaling zie je dan eventuele extra kosten voor verzending naar het land van bestemming.

Leveringen vinden plaats op werkdagen, van maandag tot en met vrijdag. Geen leveringen op feestdagen. Levering binnen 6 werkdagen na ontvangst van betaling. Voor exclusievere producten, zoals vliegwielsnijders, kunnen levertijden variëren en deze worden gecommuniceerd nadat de betaling is ontvangen. We sturen je een e-mail wanneer je artikelen worden verzonden. Zendingen naar Rusland zijn niet toegestaan.

We sturen je een e-mail wanneer je artikelen zijn verzonden, met een trackinglink naar je zending.

Service von Berkel

Bei Berkel bieten wir nicht nur hochentwickelte Fleischschneidemaschinen an, sondern auch erstklassigen Service für Ihr Unternehmen:

– Fachberatung: Unsere Fachleute helfen Ihnen bei der Auswahl der richtigen Lösung.
– Installation & Schulung: Wir kümmern uns um reibungslose Installation und Schulung für Ihr Team.
– Vorbeugende Wartung: Minimieren Sie Ausfallzeiten mit unserem Wartungsprogramm.
– Schnelle Unterstützung: Unser Kundenserviceteam steht rund um die Uhr für Ihre Fragen zur Verfügung.
– Originalteile: Direkter Zugriff auf Originalteile für optimale Leistung.

Vertrauen Sie auf Berkel für hochwertige Ausrüstung und zuverlässigen Service. Kontaktieren Sie uns und entdecken Sie, wie wir Ihr Unternehmen mit unserer Berkel Wartungs stärken können.